Sommaren 2024:s häftigaste upplevelse!

Karlstad Badminton är (tillsammans med bl.a. Färjestad BK, FBK, Hammarö Basked, Helton IF mfl.) med och arrangerar Sports Academy sommaren 2024. Anmäl dig till vår camp och utvecklas inom badminton, träffa nya kompisar och ha riktigt roligt!

Karlstad Badminton är med och arrangerar Sports Academy sommaren 2024

Tillsammans får vi fler barn att idrotta - och att idrotta längre. Sports Academy är ett initiativ av Great Event, som i sin tur ingår i Färjestad BK's koncern. Vårt främsta syfte är att aktivera barn och ungdomar genom idrottsarrangemang i Karlstad med omnejd. Sporterna man kan välja mellan är badminton, ishockey, fotboll, innebandy, basket, e-sport, handboll eller jiu-jitsu.

Varför gör vi det?

Vi tror på att barn och ungdomar mår bra av fysisk aktivitet. Alla våra arrangemang ska genomsyras av glädje, gemenskap och lärande. Vi vill därför vara det naturliga valet vad gäller camp- och cupverksamhet.

…där människor mår bra, utvecklas och skapar minnen de bär med sig i livet…

Vi ser en negativ trend gällande antal barn och ungdomar som fortsätter att idrotta upp i tonåren. Idag konkurrerar idrotten med en allt större digitaliserad värld där krav och förväntningarna höjs på aktiviteterna. Vår ambition är att arrangemangen ska överträffa dessa förväntningar. Sports Academy ska vara en plattform där människor mår bra, utvecklas och skapar minnen de bär med sig i livet.

Fördel badminton

Några av fördelarna med badmintonsporten är t.ex. att både tjejer och killar kan träna och tävla tillsammans, trots att badminton är en klart fysisk sport, och dessutom på samma bana samtidigt i mixed. Sporten är dessutom lämplig både för barn, ungdomar såväl som för vuxna spelare.

…i badminton blir man inte bortgallrad när man kommer upp i tonåren…

Och i badminton blir man inte bortgallrad när man kommer upp i tonåren om man inte utvecklat sitt spel lika mycket som andra. Det finns visserligen seriespel där de bästa blir uttagna men den stora delen i badminton är separata tävlingar där man anmäler sig i singel, dubbel och/eller mixed, i olika kategorier beroende på hur duktig man blivit.

Anmälan redan öppnad

De som håller i helhetsplaneringen för campen har redan öppnat anmälan. Så här skriver Oliver Sundblad, Ansvarig Sports Academy:

— Just nu håller vi på att planera för fullt, men vi har en känsla av att den här sommaren kommer bli något utöver det vanliga. Så oavsett vilken camp du väljer kommer vi att träna, umgås med varandra och ha väldigt roligt tillsammans! Vår ambition är att ge dig en oförglömlig upplevelse - så vi hoppas att du vill komma och hänga med oss!

— Camperna riktar sig till alla födda 2009-2017. Scanna koderna för mer information.

Previous
Previous

Äntligen kan vi synas med med våra fina partners!

Next
Next

Vad innebär det egentligen att tävla i badminton?