“Det var jättekul att tävla - och det vill jag göra igen”

Nellie och Emmie är två energifyllda syskon som är 10 år respektive 12 år. De spelar badminton i samma grupp och träningarna hålls i Karlstad Racketcenter.

Våra två duktiga tjejer Nellie och Emmie som spelar i nybörjare äldre, en grupp med träning 2 ggr/vecka.

Jättekul med badminton

Det här är Nellie och Emmie som spelar i gruppen Nybörjare äldre i Karlstad Badminton. De har varit med och tränat i ungefär ett år och tycker badminton är jättekul. T.o.m. så roligt att de även brukar träna på helgen med familjen. Gruppen de tränar i består av ett 20-tal tjejer och killar i lite olika åldrar. Indelningen är mer baserad på vilken nivå man har i sitt badmintonspel, än vilken ålder man har. Ingen i gruppen ‘kan’ dock vara äldre än 17 år.

Matchspel slår modulträning - som också är kul

En sak som är särskilt kul, tycker både Nellie och Emmie, är att spela matchspel. Nellie har också provat på att tävla en gång i höstas. I Carlstad Open på Karlstad Racketcenter.

  • Det var jättekul att tävla och det vill jag göra igen, konstaterar Nellie. Men jag behöver öva mer på tekniken, fortsätter hon.

  • Det är samma för mig, flikar Emmie in med. Vi har rätt bra kondition båda två så vi brukar inte bli så trötta av matchspel, men man måste ändå träna på allt, menar Emmie.

Viktigt med bra ledare

Båda tjejerna känner att de lär sig nya saker nästan varje träning, vilket de tycker är jättekul. De tycker också att deras tränare Pontus är jätte-, jättebra!

  • Och Julian och Alfred som också är ledare för gruppen är jättebra de också, tycker både Nellie och Emmie.

På frågan vad som gör att de tycker huvudtränaren Pontus är så bra svarar de:

  • Pontus är så bra för han är duktig på att lära ut och så har han bra genomgångar, tycker Emmie.

Stort tack tjejer för att vi fick snacka lite med er och för att ni ställde upp på ett foto!

Previous
Previous

Tuff helg för Karlstad 2 när sjukstugan fylldes

Next
Next

Snart dags för Badmintontrofén 2024