Tuff helg för Karlstad 2 när sjukstugan fylldes

Karlstad 2 mot Uddevalla och därefter Karlstad 2 mot Racket Alingsås var det som var förutsättningarna inför lördagen den 10 februari. Dessutom hemmaarenan KRC för Karlstads andralag. Förutsättningarna kunde dock varit bättre och det började redan onsdag innan tävlingsdagen.

I Karlstad 2 spelade Julian, Isac, Axel, Ann-Charlotte, Stefan och Rebecca. Daniel (saknas på bild) Jäger var med i första omgången.

Det började onsdag innan seriehelgen

Onsdag och in kommer första sjukdomsfallet. Förstaseedade Fanny (som dessutom är lagledare och coach för Karlstad 2) från Karlstad har fått feber. Torsdag - inga fler sjukdomar. Fredag kväll: Alfred sjuk i feber. Reservmöjligheten Håkon (normalt inriktad på Div I och Karlstads lag 1) skadad. Det går att par timmar till. Därefter har Alvin fått magsjuka. Strax efter hör Axel av sig för att hans syster är magsjuk. Som tur är kan Daniel hoppa in. Om han får spela tidigt för sedan måste han jobba. Och Axel klarar sig som tur är från magsjuka.

Fokusera & göra sitt bästa

Nåväl. Lördag förmiddag är det ändå bara att knyta ihop säcken med de som är friska och göra det bästa av det. Även om motståndet är lagen som ligger på 1:a resp 2:a plats i serien. Karlstad 3:a innan helgen. Alla är överens om att fokusera på sitt spel - oavsett vem eller vilka som utgör motståndet på andra sidan nät. Fokusera på en poäng i taget och undvika egna misstag.

Isac som spelar Herrsingel 1 för Karlstad 2

Först ut är som vanligt Herrdubbel 1 och här ställer Karlstad 2 upp med Julian och Axel som (normalt spelar Herrdubbel 2 men får flytta upp nu pga sjukdom i laget). I Damdubbel går Rebecca och Ann-Charlotte in. Båda paren spelar bra men motståndet är för tufft den här dagen. Uddevalla dominerar och vinner i raka set. Herrdubbel 2 med Stefan och Daniel blir också tuff och man förlorar första set med klara 11-21. I andra sett spelar Karlstadparet upp sig och leder större delen av setet. Samspelade Uddevallaparet blir dock för svåra och de vinner i förlängning med 23-21.

Rebecca kniper singeln

Ordentligt uppvärmd från dubbeln går sedan Rebecca in och gör en riktig kanonmatch och vinner Damsingeln mot Uddevallas Wihlma Eriksson med 21-15, 21-19. Dessutom efter att ha legat under nästan hela andra set. Bra beslutsamhet och rörelse kombinerat med säkert slagspel leder Rebecca till seger.

Rebecka spelade mycket bra i Damsingeln mot Uddevalla. Och vann i två raka set. (bildarkivet)

Herrsingel 1 med Isac och Herrsingel 2 för Julian blir allt för tuffa även om Isac pressar Uddevallas David Karlsholt till 20-22 i andra set. David är dessutom Elitspelare och Tobias Eriksson, som Julian ställs mot, når Elitklass i och med segern över Julian. Axel lyckas däremot knyta ihop säcken i 3:e singeln och vinna i två raka set mot Daniel Magnusson. Efter bra spel av Axel slutar matchen 26-24, 21-14. Avslutande mixed med Isac och Ann-Charlotte blev sedan betydelselös och förlust vilket gjorde serieledande Uddevalla till vinnare med 6-2.

Vår vänner från Karlskoga Badminton

Samtidigt som Karlstad går sin match mot Uddevalla, spelar kompisarna från Karlskoga Badminton mot Borås. Karlskoga har, precis som Karlstad, ett antal yngre spelare som satsar på badminton och tränar mycket. Något som verkligen har givit resultat också i tävlingar. En som imponerar den här dagen är Karlskogas Stina Connedal. Stina är 15 år och spelar vanligtvis i DS U17. Den här dagen ställs hon mot Borås mycket starka Nathalie Linusson.

Ingen är nog jätteförvånad över att Nathalie tar hem första set ganska enkelt med 21-8. Och lagmedlemmar börjar så smått värma upp när andra set startar. De flesta tänker nog att andra set kommer att se ungefär lika ut - och gå relativt snabbt. Men Stina har helt andra tankar i huvudet och är redo att kriga för varje poäng. Båda spelarna startar därmed andra set fullt fokuserade och nu spelar Stina verkligen på toppen av sin förmåga vilket ger henne segern med 21-18 i andra set.

Stina Connedal från Karlskoga

Tredje sett blir mycket jämt och Stina och Nathalie följs åt poängmässigt. En bit in i tredje set börjar båda spelarna också känna av den hårda matchen vilket leder till några lite enklare misstag. Från båda håll. När matchen till slut skall avgöras är det mer av en mental kamp som utspelar sig på bana 3 i Racketcenter. Ställningen blir 20-20 och förlängning. Och efter en fantastiskt bra insats kan Stina ta hem segern med 22-20 i avgörande set. Det är verkligen jättekul att se Stinas glädje och stolthet efter matchen! Grattis från oss i Karlstad!!

Och gänget från Karlskoga tar dessutom hela matchen mot Boras och vinner med 5-3.

Karlstad 2 vs Racket Alingsås

På eftermiddagen är det sedan dags för Karlstad 2 att möta badmintonvännerna från Alingsås. Sist Karlstad 2 mötte Racket Alingsås vann Karlstad 2 med ganska klara 6-2. Och även om man den här dagen har ett antal spelare frånvarande är förväntningarna ändå rimliga i att kunna spela åtminstone oavgjort.

Matchen startar med Damdubbel samt Herrdubbel 1. Rebecka och Ann-Charlotte spelar bra men kommer inte riktigt åt Alingsåsspelarna som vinner med 21-10, 21-16. I Herrdubbel 1 startar Isac och Stefan bra men motståndarna har lite mer flyt med nätbollar såväl som bolar som träffar linjerna. Setet blir ändå ganska jämnt även om det blir förlust med 15-20. I andra set dominerar Isac och Stefan fram till andra delen i setet. Då börjar Björn Ryberg och Malte Borin knapra in på försprånget och trots underläge större delen av setet, klarar de att vända det till sin fördel med 22-20 i förlängning. En sur setförlust med tanke på ledning större delen av setet.

Herrdubbel 2 med Julian och Axel blir en ännu mer tät match där Julian och Axel tappar första set med ganska klara 14-21. Sedan spelar de upp sig och klarar att vinna andra set med 21-16. Motståndare är duktiga Eskil Sakshaug och Philip Pouget. Tredje set blir väldigt jämnt hela vägen och det står till slut 20-20 och förlängning väntar. Här har Julian och Axel faktiskt två bra möjligheter att avgöra. Men lite som en effekt av att de inte haft möjlighet att träna tillsammans senaste veckorna, saknas det där lilla extra både i samspel såväl som i precision i de avgörande lägena. Det gör att det blir en mycket knapp förlust med 22-24 i avgörande set.

Axel och Julian i Herrdubbel 2 mot Racket Alingsås

Rebecca får sedan inte spelet att stämma alls mot väldigt duktiga Emma Ryberg (rankad 2:a i Sverige i DS U15) medan Isac gör processen kort mot Philip Pouget 21-9, 21-9 efter mycket bra och snabbt spel.

Ytterligare en väldigt jämn match där Karlstad 2 förlorar i avgörande set efter förlängning blir Herrsingel 2 där Julian möter Eskil Sakshaug. Eskil vinner med 21-16, 18-21, 21-19 i en match där Julian, trots förlusten, bör vara riktigt nöjd med sin insats. Många bra bollar och riktigt bra spel och kämpainsats mot en duktig motståndare som är lite äldre än Julian.

Nästa jämna match går mellan Axel och Malte Borin. Även om Malte vinner första set med 21-16 spelar Axel upp sig ytterligare och pressar Malte till 24-22 i andra set. Dock utan att kunna avgöra och få till ett tredje set. Och i den betydelselösa sista mixedmatchen vinner Alingsås Björn Rydberg och Emelie Cesar över Ann-Charlotte och Stefan med relativt klara 21-11, 21-12 där både Ann-Charlotte och Stefan konstaterade att man ändå spelade rätt bra men motståndet var bättre den här dagen.

Totalt alltså stora siffror och förlust med 1-6 mot Alingsås även om det var flera mycket jämna matcher och jämnare i praktiken än vad slutsiffrorna visar.

Summering & fortfarande 3:a

I övrigt kan konstateras att Trollhättan 4 hade vässat sitt lag och kom med en stark uppsättning till denna seriehelg. Det gjorde att man vann stort mot Askim 3 och kunde spela oavgjort mot serieledande Uddevalla, något som i sin tur gjorde att Trollhättan, och Karlskoga, klättrade i tabellen och nu har närmat sig Karlstad 2.

Trots förluster denna sjukdomshelg, ligger Karlstad 2 kvar på 3:e plats i tabellen och har 10 poäng. Uddevalla och Racket Alingsås börjar nu dra ifrån och har 17 resp. 16 poäng medan alltså Trollhättan och Karlskoga närmar sig underifrån och har 8 poäng vardera. Askim 3 ligger 6:a på 7 poäng medan Borås Badminton har 4 poäng och ligger 7:a i tabellen.

En seriehelg återstår nu av säsongen 23/24 och den äger rum i Uddevalla om en månad. Då behöver Karlstad 2 har ordinarie lagspelare friska och dessutom spela på topp för att kunna sluta som bronsmedaljörer detta första år Karlstad har två lag i seriespel.

Previous
Previous

På många sätt - Mr Badminton här i Karlstad

Next
Next

“Det var jättekul att tävla - och det vill jag göra igen”