Snart dags för Badmintontrofén 2024

Helgen 17-18 februari är det åter dags för Badmintontrofén anordnad av Christinehamns Badmintonsällskap. Tävlingen har ett maxantal på 120 spelare uppdelad i såväl ungdomsklasser som seniorklasser. För tjejer och killar var för sig samt i mixedklasser.

Christinehamns BMS har många duktiga spelare som bjuder hårt motstånd på tävlingar - och är sköna badmintonkompisar vid sidan om matcherna

En aktiv organisation i tävlingssammanhang

Christinehamns Badmintonsällskap är en mycket aktiv förening när det gäller tävlingssammanhang. Förutom att spela Div II arrangerar föreningen inte mindre än 3 tävlingar per år. 2 i Kristinehamn och en i Grums (Dygnslaget) tillsammans med funktionärer från Grums Badmintonklubb. Och snart är det alltså dags för säsongens 3:e tävling i form av Badmintontrofén.

35 olika klasser i anmälan

I tävlingsinbjudan erbjuder Christinehamns BMS inte minder än 35 olika klasser att anmäla sig i. Seniorklasserna A, B och C samt juniorklasserna U11, U13, U15 och U17. Varje sådan kategori är sedan uppdelat i 5 klasser bestående av Damsingel, Herrsingel, Damdubbel, Herrdubbel och Mixed.

Eftersom det pågår tävlingar på flera orter runt om i Sverige i princip varje helg, brukar vissa klasser med för få anmälda slås ihop. I praktiken leder det ofta till att 35 olika klasser blir ett 20-tal när väl tävlingen startar. Senaste dag för anmälan är satt 31/1.

Skön stämning och bra kafeteria

Vi i Karlstad Badminton uppskattar verkligen Christinehamns tävlingar som alltid bjuder på skön stämning, tuffa matcher men samtidigt många trevliga pratstunder med andra badmintonspelare och föräldrar mellan matcherna. Arrangörerna brukar också ha ett bra tidsschema som sällan ger större förseningar - även när matcher blir täta och långa.

Ett gäng från Karlstad Badminton

Som vanligt kommer ett antal spelare från Karlstad Badminton att ställa upp i tävlingen och kämpa om medaljerna. Samtidigt som vissa spelare fortfarande gör en av sina första tävlingar, är andra spelare ute efter att vinna kategorier och få rankingpoäng på Sverigerankingen.

Rapportering och resultat kommer efter tävlingen.

Previous
Previous

“Det var jättekul att tävla - och det vill jag göra igen”

Next
Next

En galen avslutning efter 898 matcher