Träningsavgifter vt 2024

Att spela badminton är en relativt billig sport om man ser till vad man får för pengarna. Också med tanke på att det inte alls behövs så mycket utrustning som t.ex. i ishockey, golf, ridsport osv.

Fler och fler aktiva badmintonspelare i klubben väljer att åka med ut och tävla

Därför är det nya avgifter från 1 januari 2024

Det har gjorts en justering av träningsavgift för senior- och motionsgrupp beroende på på ökade kostnader. Gruppernas kostnader övergår intäkter. Karlstad har ändå de allra lägsta avgifterna i badmintonsverige om vi jämför utdelning och kvalité som ingår, berättar Mathias som är ordförande för Karlstad Badminton.

Ej bidragsberättigade

Aktiva medlemmar över 25 år genererar inget bidrag från varken kommun eller förbundsnivå, därför är det av största vikt att aktiva betalar sina avgifter, konstaterar Mathias vidare. Och fortsätter: Det är också viktigt att man bidrar på andra sätt såsom funktionär, ledare, styrelse och specifika uppgifter. Karlstad Badminton är en ideéll förening vilket innebär att alla (utom headcoach och gruppledare) jobbar för föreningen helt utan någon ersättning.

Viktigt med rätt prisnivå

Det är viktigt att priset för att vara med och spela badminton ligger på rätt nivå. Klubben måste klara sina kostnader och badmintonsporten bedrivs kombinerat som en breddidrott parallellt med elitsatsning här i Karlstad och då är det också viktigt att insteget för att vara med inte är för högt prismässigt. Prisjusteringarna stäms därför av löpande av och justeras inför ny säsong. En kostnad som är hög för badmintonklubben är bollkostnaden. Både vad gäller plast- såväl som fjäderbollar. Sedan gör förbrukningen av fjäderbollarna (de håller inte alls lika länge som plastbollarna) att årskostnaden är avsevärt högre för dem jämfört med de i plast.

Vt 2024 

Spelaravgiften för senior & motionsgrupp uppgår till 2.000:- per termin från 1 januari 2024.

-Motionsgruppen har en ledarledd träning per vecka och en fri anmälan till matchpass måndagar på seniorträningen per vecka, berättar Mathias. Seniorgrupp har tre träningar per vecka á 90 minuter, ett matchpass och två teknikbaserade pass, fortsätter Mathias.

För grupperna ingår fjäderbollar (vilka alltså är dyra), banhyra, headcoach och/eller ledare, subventioner eller hela tävlingsavgifterna betalda av föreningen, möjlighet att delta i seriespel och Klubbmästerskap samt Distriktsmästerskap. Alla har även rabatterade material- och strängningspriser. Dessutom har spelarna tillgång till gymet på Karlstad Racketcenter.

För de som endast är med i motionsgruppen (inte spelar i seniorgruppen) är priset 1.500:- per termin och då ingår en ledarledd träning á 90 minuter per vecka. 45 min ledare + 45 min matchspel. 

För motionsgruppen ingår alltså headcoach, banhyra på attraktiv tid, möjlighet att få delta i tävlingar med subventioner eller hela tävlingsavgifter betalda. Deltagande i Klubbmästerskap och Distriksmästerskap. Rabatterade material- och strängningspriser. Tillgång till gymet.

Övriga grupper för ungdommar

Alla övriga grupper har oförändrade avgifter och det är samma sak där att ungdomarna har möjlighet att tävla en hel del där tävlingsavgifterna betalas av klubben. När föräldrar ställer upp och kör ungdomar till och från tävlingar, betalar klubben också ut reseersättning förutsatt att bilskjutsarna samordnas så att bilarna fylls upp med de som skall tävla. Ett mindre bidrag kan också ges för boende när tävlingarna ligger längre bort.

Previous
Previous

Framgångar i färdigspelade Div I såväl som Div III

Next
Next

Badmintontrofén gav 5 guld och totalt 14 medaljer