Airon segrare i U13 efter heroisk kämpainsats

Det blev en framgångsrik helg igen för Karlstadspelarna som deltog i Kanonslaget i Uddevalla helgen i V48. En form av genrep inför nästa veckas Carlstad Open.

(Texten fortsätter under bildblocket)

Segrare efter heroisk insats

Den som lyckades allra, allra bäst i singelspelet var Airon i herrsingel U13. Airon gick, inte helt enkelt men ändå, obesegrad genom hela tävlingen. Och lyckades med en riktigt fin kämpainsats slå Tian från Askim Badminton i finalen, trots förlust i första set, med 17-21, 21-15, 21-17.

Airon som spelade mycket fin badminton hela helgen var så slutkörd att han faktiskt hade kramp ‘redan’ i andra set i finalen. Men med stor beslutsamhet och en väldigt fin kämpaglöd lyckades han hålla undan både kramp och motståndare hela vägen till vinst. Airon grundlade sin seger framförallt genom mycket bra fotarbete genom hela finalen där ingen boll var förlorad innan den landat på golvet. Stort grattis Airon!!

Premiär i A-klassen

Alfred, som under senare tid vant sig vid nästan bara vinster, premiärspelade i herrarnas A-klass. Med ett tufft motstånd redan i första matchen, fick Alfred ändå med sig en positiv känsla av att kunna matcha A-klassens klart högre tempo. Förlust men ändå välspelat, slutade matchen 24-22, 21-14 till Emil Johansson, som dessutom var 2:e seedad.

Nästa match blev lite tuffare och Alfred förlorade med relativt klara siffror: 10-21, 15-21. Det gjorde dock att Alfred knöt näven ännu lite hårdare inför sin 3:e poolspelsmatch. Och kunde på ett mycket bra sätt faktiskt klara hem sin första ‘äkta’ A-singel-seger-match genom att vinna över Manfred Ludvigsson med 21-15, 21-19.

Även Alvin, Julian och Stefan till slutspel

Alvin startade tävlingen bra och vann första matchen, tappade sedan sin andra singel men kunde ändå gå till slutspel efter vinst i 3:e poolspelsmatchen. Väl i 8:delsfinal skärpte Alvin upp spelet ytterligare och kunde vinna över Erik Ding i en hård match som slutade 21-13, 22-24, 21-18.

I kvartsfinalen var dock Markus Erlandsson från Kinnekulle Badminton ett nummer större än Alvin. Markus vann med klara 21-8, 21-5.

Julian startade tävlingen med en ganska trygg vinst över Felix Karlstedt med 21-14, 21-16. Nästa match mot Pelle Lindholm var kanske inte Julians bästa match och det blev förlust med 21-19, 14-21, 15-21. Innebar att Julian för att gå vidare till kvartsfinal var pressad att vinna mot Oliver Lundgren (som i sin tur då hade besegrat Pelle Lindholm). Julian hade inför matchen 1-1 i tidigare möten med Oliver och första set blev ganska jämnt. Oliver vann dock första set med 21-15.

Julian tvingades i andra set öka tempot och fokusera på att reducera misstagen och lyckades bra med det. Matchen slutade 15-21, 21-9, 21-11 till Julian som därmed var i kvartsfinal. I kvartsfinalen blev dock August Vallentin ett för tufft motstånd. Han slog Julian med 21-17, 21-12. Julian skall dock inte vara allt för besviken för August Vallentin gick sedan vidare och vanna hela tävlingen.

För Stefan blev det en lite ovanlig matchutveckling i poolspelet då alla spelare slog varandra. Efter set-räkning gick sedan Felix Schärberg (slutade sedan 2:a i tävlingen) och Stefan vidare till 8-delsfinalerna. Där mötte Stefan återigen Fabian Fåll från Trollhättan och fick, efter att ha haft ledningen med 19-16 i första set, ge sig med siffrorna 19-21, 13-21.

Dubbel & mixed

Julian och Airon, Alfred och Alvin samt Julian och Willma (Johansson från Åminton) och Airon och Erica (Hansson från Åminton) spelade också dubbel, dubbel och mixed, mixed.

Julian och Airon gjorde en mycket bra inledningsmatch men hade oturen att få möta ett mycket starkt par redan i första matchen. Alfred och Alvin, som var 2:a seedade, startade tävlingen bra men fick ge sig i semifinalen efter 21-15, 21-10.

Airon och Erica var på vippen att gå vidare och få möta Julian och Willma i mixedfinalen. De fick dock se sig slagna av duktiga Oliver och Kavya i raka set. Julian och Willma vann däremot både sin kvartsfinal såväl som semifinalen och förväntningarna var därför höga inför finalen - även om Julian och Willma aldrig tidigare tävlat ihop.

I finalen mötte de Oliver och Kavya och tappade första set med 16-21. Andra set gick till Julian och Willma med 21-14 och i tredje set var det 10-11 när man bytta sida för sista gången. Till slut fick dock Julian och Willma ge sig och kunde kvittera ut ett silverpris efter avslutande 15-21. Riktigt bra premiärtävling!!

Efter en lång tävlingshelg kan vi summera att lagandan i Karlstad Badminton återigen var på topp! Fair play från alla och jättekul att se alla spelare och supporters som hela tiden försöker vara m och peppa de som spelar. Och att alla spelare verkligen försöker göra sitt bästa på tävlingarna. Jättekul!!

Previous
Previous

Värmlandsresa till rekordtävling i Falun 27-28 januari - 421 deltagare

Next
Next

Flera päng till Karlstad 2 i division III