Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär!

12 OKT 2015 16:13
Under lördagen (10/10) var det seriepremiär i Racketcenter. Karlstad Badminton möte förra årets 1:a och 2:a: Trollhättan och Kristinehamn.
  • Skapad: 12 OKT 2015 16:13

Karlstad ställde upp följande på båda matcherna:

Herrdubbel 1: Anton/Patrik
Damdubbel: Lina/Madde (Premiär för Madeleine Nyberg!!!)
Herrdubbel 2: David/Joakim
Herrsingel 1: Håkon
Damsingel: Malin
Herrsingel 2: Patrik
Herrsingel 3: David
Mixed: Anton/Madde

Värmlandsderby!
I de första två matcherna mot Kristinehamn såg det lite svajigt i början, men både Anton/Patrik och Lina/Madde fixade tillslut två segrar (2-0). Stämningen i hallen var på topp. David/Joakim var extremt nära att tvinga fram ett tredje och avgörande set i dubbeln, de visade upp riktig bra spel men tyvärr så räckte det inte hela vägen. Malin fick se sig besegrad efter en hård tre-setare (2-2). Håkon hade en tuff singel och fick också se sig slagen, trots en riktigt bra insats. Patrik vann sin singel efter exceptionellt stabilt spel (3-3). De två återstående matcherna var kanske de två mest nervkittlande matcherna under hela dagen. Efter en tuff dubbel, så spelade David en minst lika tuff singel. Det var extremt nära att bli ett tredje avgörande set här också, men flytet var på Kristinehamns sida denna match. Och inför avgörande mixeden var ställningen 3-4. Anton/Madde behövde vinna för att säkra poäng. De tog kommandot direkt och vann första setet. Utan tvekan dagens mest spännande och avgörande set var nu igång. Anton/Madde och Kristinehamnsparet pressade varandra hårt hela setet + förlängning till siffrorna 29-29. Det var nu det kom att avgöras, allt eller inget. Jublet och applåderna var öronbedövande efter att den avgörande smashen från Anton/Madde tog i marken. 30-29! Fantastiskt! Ett riktigt värmlandsderby som slutade oavgjort (4-4).

Andra matchen mot Trollhättan (förra årets serievinnare) började bra efter att David/Joakim spelade hem sin dubbel övertygande! De resterande dubblarna fick sen se sig besegrade. De ökade ut ledningen genom ytterligare två segrar i damsingel och herrsingel 1 (1-4). Patrik och David spelade stabilt och bestämt och vann sina singlar. Det var återigen upp till mixeden att spela den avgörande matchen vid ställningen 3-4. Det var en riktigt välspelad och händelserik tre-setare som vi sent kommer att glömma. Paret från Trollhättan kunde i slutändan se sig som segrare efter en riktig kämpamatch. Trollhättan vann tillslut matchen med 5-3, stort grattis.

Många fina insatser både på och utanför planen! Lagkänslan var på topp och stämningen var stundtals magisk. Stort tack till alla som kom och hejade och ett extra stort tack till alla i sekretariatet som höll ordning och reda på oss under dagen! 

Skribent: Patrik Nilsson

Stadium

 

 

 

Postadress:
Föreningen Karlstad Badminton - Badminton
Stadionvägen 2
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: foreningen.kb@outloo...

Se all info