Hoppa till sidans innehåll

Carlstad Open 2015

15 DEC 2015 16:43
Rapport och resultat efter helgens Carlstad Open!
  • Skapad: 15 DEC 2015 16:43

Under helgen genomfördes vår egen tävling Carlstad Open. Det var som vanligt fullt ös i Racketcenter hela helgen. På lördagen spelades det förutom i badmintonhallen på extra badmintonbanor i tennishallen. Det var över 300 matcher som skulle genomföras.
Tack vare ett gott förarbete och vänligt samarbete med Örebro Badminton, som vi lånade extrabanorna från, gick allt planenligt och utan större strul. Stort tack till Örebro Badminton och till alla klubbmedlemmar i Karlstad Badminton som arbetade mycket för att genomföra tävlingen!
 
Rent tävlingsmässigt kan sägas att det var fantastiskt många fina matcher. Vi hade spelare från U11 till A-klass. I de yngre klasserna var det tyvärr tunt med spelare från Karlstad. Tomas Lötmarker, John Jonsson och Evelina Killian var med och kämpade. John kom 3:a i U17 singel.
 
I seniorklasserna dominerade Karlstad. I C-klassen var det på damsidan Anna Lindberg som var bäst och vann. Näst efter var Josefin Karlsson som nästan kom 2:a men det blev en tredjeplats i singel. dessa två kon tvåa i damdubbel C. I herrar C var det Karlstaddominans. Per Karlborg stod som vinnare efter en hård fight mot Niklas Carlbaum. Trea kom Björn Edlund. I dubbeln vann Per och Niklas mot Björnarna Edlund och Ladholm.
 
I B-klassen fick Liam Fahlstad revansch mot Oskar Lindström i en superjämn kvartsfinal. Han orkade tyvärr inte i semin och föll med 19-21 i tredje set mot Johan Bademo som ställdes mot vår David Widén i finalen. David var bäst och vann efter starkt spel.
 
I damdubbel A-klass blev Malin Forssberg och Madelene Nyberg tvåa efter  två lätta vinster och en jämn final mot Isabella C-Lindmark och Lilli Zickerman Bexell från Borlänge. I singeln kom Malin trea och även så i mixed tillsammans med Håkon Paulsrud. Anton och Madelene gick till final i mixed men föll mot syskonen Norrman från Mellerud.
I herrdubbel A gjorde Anton och Patrik Nilsson en bra insats och kom tvåa efter finalförlust mot Örebros Anders Nyman och William Thorsell.
I högsta singelklassen A var det Patrik som gick bäst. Han imponerade genom att ta sig till final och där i en mycket jämn och välspelad tresetsmatch, till publikens jubel, vinna mot William Thorsell från Örebro.
 
Mycket bilder och kommentarer finns på vår Facebooksida!

Samtliga resultat hittar du här:
http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=0F4FEBA3-D118-4A44-AE58-E656C1D1A7F0 
IMG_1330IMG_1348IMG_1351IMG_1352IMG_1356IMG_1368
Skribent: Patrik Nilsson

Stadium

 

 

 

Postadress:
Föreningen Karlstad Badminton - Badminton
Stadionvägen 2
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: foreningen.kb@outloo...

Se all info