Hoppa till sidans innehåll

Carlstad Open 2012

22 DEC 2012 13:53
Årets Carlstad Open, större och starkare än någonsin.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2016 20:22

Månader av förberedelser, månader av spekulationer, månader av bastubadande. Nu i helgen fick vi kvitto på alla månader av ”vad det nu kan vara”. Carlstad Open spelades nämligen traditionsenligt i mitten av december i år igen. Efter fjolårets fantastiska upplaga av CO var det ingen som hade kunnat ana att vi skulle rå på och dessutom bräcka förra årets deltagande med drygt 40 anmälningar, helt fantastiskt! Tidsschemat var precis som hallen, fullt både på lördagen och söndagen. Hallen fylldes snabbt och viss trängsel förekom. Totalt var det 193 anmälda och 411 matcher som på förhand skulle spelas. Karlstad Badminton stod inför sin tuffaste utmaning på många år, men nu i efterhand känns det som att inget är omöjligt, bara de starka ideella krafterna slås ihop och kämpar tillsammans.

 

En summering av CO 2012:

 

HS U13
I U13 hade vi sex kämpar som representerade Karlstad Badminton i årets CO. Ludvig Magnusson, David Lennquist, William Skovlund, John Johnsson, Hannes Skogar och Martin Ekwall. Martin fick tyvärr lämna walkover. Hannes och David spelade hem varsin vinst men det räckte tyvärr inte till avancemang till slutspel. William kämpade tappert men det räckte inte hela vägen denna gång. John blev också tvungen att lämna walkover efter en spelad singelmatch. Ludvig lyckades ta sig ur sin pool genom att ha besegrat en spelare från Arvika med 21-17, 21-14. Det tog tyvärr slut i åttondelsfinalen efter tufft motstånd.

 

HD U13
John och David spelade tillsammans dubbel men fick se sig slagna av förstaseedade paret från Kristinehamn.

 

HS U15
I HS U15 stod Håkon Paulsrud för showen. Förstaseedad som han var gick han igenom poolen och slutspelet utan att ha tappat ett enda set och kunde sedan koras som rättvis vinnare. Filip Wernerheim fick även han lämna walkover, Gustav Krook kämpade väl men lyckades inte ta sig ur poolen. 

 

DS U15
Karlstads enda representant i damsingel U15 var oseedade Elsa Karlsson Fraenki. I poolen fick hon två WO-vinster och första matchen blev poolfinal direkt. Där visade Elsa stabilitet och vann övertygande med 21-9, 21-12. I kvartsfinalen stod semifinalseedade Vilma Ottner för motståndet. Elsa steppade upp ännu ett snäpp och besegrade Vilma med 21-12, 21-17. Semifinalen blev en riktig rysare, motståndet var Ludvikas Matilda Blomkvist (även hon var semifinalseedad). Elsa vann första setet imponerande med 21-18. I andra setet krävdes det förlängning för att skilja spelarna åt. Där vann Matilda med siffrorna 25-23. Elsa lyckades dock hålla fokus i det avgörande setet och vann övertygande med 21-13, grymt starkt! Finalen blev dock för tuff och Elsa fick se sig slagen av Karlskogas Jasmine Jansson med 10-21, 19-21. 

 

DS U17
I damsingel U17 stod Malin Forssberg och Josefin Edqvist bakom KB-fanorna. Malin visade upp bra spel och vann sin pool övertygande. Josefin avancerade även hon ur sin pool som pooltvåa. Detta innebar att de båda Karlstadspelarna stod inför varandra i semifinal. Det var en trevlig match där Malin vann och stod nu i final. ”Forssberg-andan” forcerade runt Malin som vann finalen mot Karlskogas Evelina Biel rättvist med 21-15, 21-12.

 

MD U17
I mixed U17 stod Malin och Simon som slutsegrare efter att ha besegrat bland annat Emmely (med Gustav Aronsson, Grums). Både Simon och Emmely ställde upp i B-klass i singeln.

 

DD U17
I damdubbel U17 hade vi ett par från Karlstad nämligen Elsa och Josefin. De tog sig till final efter att ha besegrat andraseedade paret från Karlskoga men lyckade dessvärre inte nå guldpengen.

 

HS C
I C-klass hade vi Samuel Edqvist och Victor Ahlmark. Samuel hade tre tuffa matcher i sin pool och tog sig tyvärr inte vidare till slutspel. Victor tog sig till kvartsfinal men där tog det stop mot Fredrik Langanger från Ludvika som slutade två i C-klassen.

 

HD C
Samuel spelade dubbel med Kristinehamns Luca Hansen. Paret vann sin första match med 21-11, 21-19. I vägen för en finalplats stod sedan ett tufft motstånd från Borlänge. Matchen gick till ett avgörande tredjeset som Samuel/Luca tyvärr förlorade med 15-21.

 

HS B
I herrsingel B hade vi fem stycken spelare från Karlstad: Stefan Ahlmark, Liam Fahlstad, Fredrik Beiron, Simon Fredriksson och Håkon Paulsrud. Stefan brottades med andraseedade Daniel Persson från Täby i poolen men fick se sig besegrad efter att förlorat avgörande set med 12-21. Stefan tog sig vidare som pooltvåa och fick möta Andreas Karlsson från Karlskoga i åttondelsfinal. Här tog det dessvärre stop efter ännu en tresetare. Varken Liam eller Fredrik tog sig ur poolen. Fredrik har tidigare visat upp fin fint spel men dessvärre räckte det inte denna gång. Håkon tog sig vidare som pooltvåa, men i åttondelsfinal tog det även här stopp för Karlstad mot Ludvikas Björn Hedström. Simon hade två WO-matcher i sin pool och ställdes mot Gustav Aronsson från Grums i matchen om poolsegrare. Här vann Simon övertygande med 21-6, 21-9. Tyvärr slutade resan i åttondelsfinal även för Simon efter ha mött slutsegraren Oscar Aronsson från Grums.

 

DS B
I damsingel B ställde Jessica Andersson och Emmely Blom Vigsö upp. Jessica hade tufft motstånd i poolen, kämpade tappert, men lyckades inte ta sig vidare till slutspel. Emmely vann sin pool efter att ha besegrat bland annat Ebba Tingström från Karlskoga i en tresetare (ni som kan er badminton, minns att Ebba slog Emmely i DM för ett par veckor sedan – härlig  revansch!). I kvartsfinalen ställdes Emmely mot Emma Johanesson (Stinget). Efter ett tufft förstaset som Emmely vann med 22-20 kunde hon sedan spela hem andrasetet med 21-16. Starkt! Rykten säger att Emmely hade högklassig coaching. I semifinalen stod andraseedade Vanja Engvall för motståndet. Matchen var hård och tuff. Den innehöll allt en badmintonmatch ska innehålla – Dramatik, svett och kämpaglöd! Vanja drog dock det längsta strået och vann med 21-17, 23-21. 

 

HD B
Tre Karlstadpar stred om herrdubbeln i B-klassen. Ahlmark x2 (Victor och Stefan) ställde för första gången upp tillsammans. Tyvärr räckte inte till avancemang, utan de får vänta med son/far-genombrottet. Simon och Liam hade en tuff lottning och fick möta det andraseedade Kistaparet som visat god form tidigare denna säsong. Första set vann Kista med 21-8. I andrasetet vaknade Simon och Liam till liv och pressade Kistaparet till förlängning. Tyvärr räckte det inte riktigt, andrasetet slutade 23-21 till Kista. Beiron tillsammans med Oscar Lindström, Kristinehamn, tog sig till semifinal efter att ha övertygat både i åttondel- och kvartsfinalen. I semin tog det tyvärr stopp, då även de fick se sig besegrade av Kistaparet. Matchen slutade med siffrorna 10-21, 19-21.

 

DD B
I damdubbel B hade vi två deltagare från Karstad, Emmely och Jessica. Emmely spelade med Malin Söderqvist från Grums och mötte i första matchen just Jessica med partnern Fanny Elfving från Trollhättan. Jessica/Fanny kom segrande ur bataljen men föll tyvärr i semifinalen mot slutsegrarna med 21-15, 21-18. 

 

MD B
I mixed B hade vi bara ett par från Karlstad, nämligen Fredrik och Jessica. Det var första gången vi fick se konstellationen Berion/Andersson i tävlingssammanhang. Fredrik/Jessica fick dock se sig besegrade i första matchen efter en god insats, men får paret ”jämt” bara spela ihop sig så kommer resultaten att komma, garanterat!

 

HS A
Gubbarna i herrsingel A var många. Här finner vi veteraner som Joakim Johansson, Linus Lång, Patrik Sköldeborg, Patrik Nilsson, Gautam ”G” Parekh, Anton Jernstedt och vår kära Oilver Hagström (som dessvärre inte längre spelar för Karlstad). Joakim hade inga jätteproblem att ta sig ur poolen efter att ha besegrat en av spelarna från Moss (Norsk badmintonklubb) som var på besök. I åttondelsfinalen stötte Joakim på Johan Berglund. Joakim tog ledningen i början av matchen men var tyvärr tvungen att lämna walkover efter att ha stukat foten, tråkigt. Patrik S vann sin pool efter ha besegrat Anders Hedström från Ludvika i poolfinalen med 21-15, 17-21, 21-14. I kvartsfinalen tog det stopp mot Johan Berglund efter ännu en tresetare som slutade med vinst till Johan med 21-19 i avgörande. Linus tog sig längst av spelarna från Karlstad i A-klassen och stred sig ända till en semifinal. Där det tog stop mot tidigare nämnd Johan Berglund. På vägen till semifinalen hade Linus visat upp en övertygande form. Tyvärr så räckte det inte hela vägen till final, Linus fick se sig besegrad med 21-19, 21-16, efter en riktigt hård match. Patrik N tog sig vidare ur poolen men åkte ut i åttondelsfinalen. Gautam hamnade i en tuff pool med bland annat slutsegraren i HS A, Fredrik Nilsson från Örebro. Av de tre matcher vår bastubadande ingenjör med barca-svettband spelade gick alla till ett avgörande tredjeset. Matcherna slutade till motståndarnas favör med: 11-21, 21-12, 21-23. 21-17, 20-22, 21-17. 18-21, 27-25, 21-18 … Konditionen som byggts upp av de långa bastupassen sattes på prov ordentligt. Tyvärr hade inte Gautam flytet med sig och förlorade samtliga matcher i singeln och fick nöja sig med att ha bjudit publiken på en ordentlig show. Men formen tycktes vara god och Gautam har mer än hedern i behåll efter den glöd som visades upp, kul att se! Anton fick det tufft i poolen och lyckades inte ta sig vidare.  Bland motståndet fanns bland annat Karlstads, f.d., längsta spelare under detta årtionde Oliver ”O” Hagström. Som efter seträkning heller inte gick vidare, tråkigt.


DS A
Madelene Andersson blev den enda som representerade Karlstad i damsingel A efter att Anna Pontusson lämnat walkover. Madde visade prov på den fortsatt fina formen som hon visat upp under säsongen. Madde började med att efter en tuff tresetare slå förstaseedade Lydia Demetrides från Örebro med 21-17, 17-21, 21-16. Sedan fortsatte det fina spelet och hon vann andra matchen med övertygande 21-10, 21-9. Madde tycktes verkligen hittat formen med det hårda, tuffa clearspelet och de vassa avgörande killingshotsen. I sista poolmatchen blev det dessvärre en förlust mot Therese Nattlber, Komet, som visade upp en liknad spelstil om Madelene själv har. Madde avancerade efter poolspelet ända till final där hon fick se sig slagen av Lydia – som fick revansch efter poolförlusten – även detta i en tresetare, 21-18,18-21, 21-7.

 

HD A
Konstellationerna A.Jernstedt/P.Nilsson och D.Ekmark/G.Parekh kämpade för Karlstads färger i herrdubbel A. Daniel och G vann tryggt sin första match mot ett par Norrmän med 21-17, 21-15. I Kvartsfinalen tog det stopp mot andraseedade Pettersson/Nilsson från Örebro. Anton och Patrik mötte i sin första match Rasmus Bjerkander och Fredrik Narvelid från Kristinehamn. Kristinehamnarna vann första setet, vilket triggade igång taktikern Jernstedt som kom med en god plan som förändrade matchbilden. Karlstadparet kunde övertygande spela hem andra och tredjeset. I kvartsfinalen och semifinalen visade Anton och Patrik prov på bra spel och tog sig till final, där de ställdes mot Pettersson/Nilsson, Örebro. Finalen var ”hård och inga visor” och första set visade upp högklassig dubbel där Örebroparet tillslut drog längsta strået och vann med 22-20. Andra setet startade lika hett, upp till elva var det allt jämt, sen så tappade Karlstadparet fokus och mark och Örebroparet kunde relativt lätt segla hem guldet med 21-13. En välspelad match!


DD A

Anna Pontusson lade, istället för på singeln, fokus på damdubbel A med partnern Sara König Eriksson, Calton. Paret var inte samspelta och förlorade första matchen mot ett par från Örebro. Andra matchen (poolspel) var Anna och Sara mer samspelta och vann överlägset mot ett par från Trollhättan med 21-7, 21-6.

MD A
Anna och Patrik N spelade för första gången mixed tillsammans. I första setet, mot ett par från Calton, var spelet lysande och de vann med 21-12. Andrasetet var betydligt jämnare, då både Anna och Patrik inte var på tårna. Setet slutade 24-26, ”snöpligt”. Tredjeset kunde Caltonparet spela hem med 21-17. Lite mer träning och tävlande så blir Anna/Patrik ett stort problem för motståndarna. Några som inte spelade mixed med varandra för första gången var Anton och Madde som tillsammans visade upp trovärdigt och säkert spel. De besegrade det ena efter det andra motståndet och tog sig till final. I finalen möte de Caltonparet som Anna/Patrik spelat mot. Anton och Madde visade upp stort självförtroende och kunde spela hem gulden rättvist efter lysande spel! Härligt. 


Jag (Patrik) vill tacka för en fantastisk helg med mycket bra spel och engagemang från allt från spelare, till föräldrar, till tränare, till sekretariatet, till KRC-personal osv.
Jag skulle vilja höja glaset för några extra tunga pjäser bakom CO 2012, som fått denna fina tävling att bli så lyckad i år igen, nämligen:

MAGNUS FORSSBERG
PER LUNDBERG
PER BERGSTRÖM
MIKAEL ANDERSSON
EVELINA HULDEN BERGSTRÖM

 

Som har suttit i sekretariatet och organiserat tävlingen och som även har legat bakom förberedelserna till CO 2012 genom styrelsen. Utan er hade inget av helgens alla höjdpunkter blivit av. STORT TACK! Jag känner mig ytterst stolt för att få vara med och arrangera och delta i detta arbete. Längtar redan efter CO 2013.

 

Väl mött

 

Med bästa hälsningar Patrik Nilsson

Skribent: Patrik Nilsson

Stadium

 

 

 

Postadress:
Föreningen Karlstad Badminton - Badminton
Stadionvägen 2
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: foreningen.kb@outloo...

Se all info